Positief in de media

Over Winnaars – Prachtige dans van Inge en Koen…

Bron: VTM

Koen Wauters is een zondagskind. Een succesvolle carrière, een gelukkig gezinsleven, een goede gezondheid: hij heeft het allemaal. In Over Winnaars wil hij op zijn manier bijdragen aan het kleine geluk van anderen. Vijf mensen die door een ziekte of ongeval een fysieke beperking opliepen, verrast Koen met een uniek voorstel. Hij helpt hen om een opgeborgen passie toch waar te maken. Want iemand zonder benen kán die berg op, een slechtziende kán autorijden. Samen met Koen maken de vijf het onmogelijke mogelijk.

De prachtige dans van Inge en Koen

Zij zit al 27 jaar in een rolstoel en wil dolgraag voor één keer een volwaardige danspartner zijn.

Inge (29, Gent) was amper 2 toen ze haar rug brak tijdens een auto-ongeluk. Haar rolstoel is na al die tijd een deel van haar lichaam én leven geworden. Inge is een doorzetter om dingen te bereiken. Universitaire studies in het buitenland, avontuurlijke reizen, optredens met een klassiek orkest: ze doet het allemaal. Echter droomt ze ervan om te kunnen dansen,  haar rolstoel lijkt een onoverbrugbare hindernis te zijn. Dit is dan buiten Koen Wauters gerekend, hij gaat de uitdaging aan om Inge haar droom samen waar te maken.

Op een feest of fuif, kijkt Inge altijd vol verwondering naar de ritmisch heen en weer bewegende mensenmassa. “Als ik mensen zie dansen, denk ik altijd: wauw, dat wil ik zelf graag kunnen. En liefst op een manier waarbij ik mij echt vrouw voel. Een gelijkwaardige danspartner”, klinkt het.

Koen is op de hoogte van haar droom, en in de winter van 2016 vraagt hij haar om de uitdaging aan te nemen vraagt om samen deel te nemen aan een internationale danswedstrijd in Frankfurt…

Zes maanden lang zullen Inge en Koen samen toeleven naar de Para Dance Sport Mainhattan Cup, waaraan rolstoeldansers van over de hele wereld deelnemen. Het trainen is voor Inge, maar ook voor Koen, een hele uitdaging.

Het resultaat mag gezien worden,  Inge en Koen mogen terecht fier zijn op hun prestatie.